WIJZE RAAD: ‘De rvt duwt ook op samenwerking’

Wat vindt de raad van toezicht ervan dat UMC Groningen samen met wijkverpleging en huisartsen ziekenhuiszorg levert buiten de muren van het ziekenhuis?

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Krabt de rvt zich niet achter de oren als voor deze zorg ’29 bypasses worden gemaakt om regels te omzeilen’ zoals Sophia de Rooij in het augustusnummer van Zorgvisie magazine vertelde? Je moet het maar aandurven, die medeverantwoordelijkheid voor zorg die deels door andere organisaties wordt geleverd. Wat moet een rvt met netwerkzorg? ‘Een niet makkelijk te beantwoorden, maar terechte vraag’, zegt de voorzitter raad van toezicht van het UMCG, Andrée van Es. ‘Met netwerkzorg is het moeilijk sturen, dus het vraagt inderdaad durf’, beaamt zij. ‘Al zit je als rvt op de achterbank en niet aan het stuur.’ De

0
30

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.