WIJZE RAAD: ‘Drie bestuurders was toch wel veel’

Het is gebruikelijk om leden voor de raad van bestuur bij elkaar te zoeken op grond van hard skills. Dat pakt niet altijd goed uit.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Governance rubriek Zorgvisie magazine
Foto: Dabarti/Stock.adobe.com

Raden van toezicht zouden meer aandacht moeten hebben voor het samenspel tussen de verschillende leden van de raad van bestuur, zei Marijke van Putten, bestuurder van GGZ NHN in de vorige aflevering van deze rubriek. ‘Dat is oneindig veel belangrijker dan de individuele bestuurder’. Dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan, zo ondervond de rvt van Zorggroep Sint Maarten. In juli van dit jaar werd bekend dat deze de driehoofdige raad van bestuur had ontbonden, amper een jaar nadat de drie bestuurders gezamenlijk waren aangesteld. Twee van de drie vertrokken, onder wie de voorzitter.

Commotie

Mark Boumans is voorzitter van de

0
56

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.