WIJZE RAAD: Samenwerking vergroot aandachtsveld rvt

Het vraagstuk van governance bij netwerkzorg voert dit keer naar een van de auteurs van het recent verschenen boek 'Organiseren in en met netwerken.'

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
rubriek over intern toezicht en medezeggenschap

Nikki Willems is organisatieadviseur en heeft veel ervaring met samenwerkingsvraagstukken. ‘Netwerkzorg is onontkoombaar geworden; de zorg voor ouderen bijvoorbeeld valt niet meer te organiseren binnen één domein’, constateert zij. Met de transities en de ontwikkeling van de juiste zorg op de juiste plek is samenwerken in netwerken een gegeven geworden voor organisaties, hun professionals, bestuurders en dus voor de raden van toezicht. Hoe breed en diep moet de toezichthouder kijken als de zorg in samenwerking tot stand komt?

Willems en haar medeauteurs reiken in hun boek een model aan voor de organisatie van netwerken met vier bouwstenen: actoren (deelnemers aan

0
24

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.