Zet je schrapsessies

Het kabinet Balkenende-IV wilde in 2007 'investeren in het bestrijden van onnodige bureaucratie en het vergroten van het plezier in werken in de zorg'. Toen de ontwikkeling van meer dan dertigduizend dbc's roet in dit vrome eten strooide, gooiden de kabinetten Rutte-I en -II het over een heel andere boeg. Het onderwerp werd compleet genegeerd.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Marcel Canoy
Marcel Canoy. Foto: Fotobureau Roel Dijkstra

En nu hebben we Rutte-III en lijkt men ontwaakt uit de administratieve winterslaap. Het regeerakkoord rept van schrapsessies – nu al het woord van 2018: alle betrokkenen snoeien met vereende krachten in onnodige of duplicerende regels. Laten we vooral niet cynisch worden en blij zijn dat in dit kabinet tenminste een ambitie is uitgesproken die is omgezet in een concrete daad. Wel is het verstandig de verwachtingen te temperen. Waarom is het zo moeilijk de administratieve lasten verkleinen? Ik geef u een top-5 van redenen.

1. It’s the culture, stupid! Alles willen regelen zodat het voor iedereen eerlijk is. Dit

0
80

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie magazine artikelen?

De Zorgvisie magazine artikelen zijn exclusief voor onze Zorgvisie Professional abonnees. Deze abonnees ontvangen 12x per jaar een print exemplaar van Zorgvisie magazine en hebben volledig en onbeperkt toegang tot de gehele website, inclusief het digitale archief van de printexemplaren van Zorgvisie magazine.

Hebt u een Zorgvisie Compact abonnement en wilt u ook alle magazine artikelen lezen? Dat kan, sluit dan uw abonnement over naar een Zorgvisie Professional abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Professional abonnement? Log dan hier in

0
80
Marcel Canoy
Marcel Canoy
Economisch adviseur bij de ACM, lid adviescommissie pakket van Zorginstituut Nederland en distingueshed lecturer Erasmus school of accounting and assurance

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.