Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Magneetziekenhuis’ in de maak

In magneetziekenhuizen is de arbeidstevredenheid bij verpleegkundigen hoger. De NPCF en V&VN willen in 2008 een certificaat uitbrengen voor ziekenhuizen die opereren volgens het Amerikaanse concept ‘magnet hospitals’.
‘Magneetziekenhuis’ in de maak

In de Verenigde Staten heeft het concept van ‘magnet hospitals’ zijn succes bewezen. Ziekenhuizen die het Magnet-certificaat verworven hebben, scoren significant beter op kwaliteit van zorg en patiëntveiligheid doordat verpleegkundigen er met plezier werken. Zij bereiken hun goede resultaten door hun strategisch beleid op het terrein van faciliteiten, ict, organisatie en hrm samenhangend te ontwikkelen. In deze ziekenhuizen zijn er weinig problemen met werving van personeel en lage verloopcijfers

Succesformule

Patiëntenorganisatie NPCF en verzorgenden- en verpleegkundigenorganisatie V&VN maken momenteel een vertaling van het Amerikaanse concept ‘magnet hospital’ naar de Nederlandse situatie. De organisaties hebben de ambitie om in 2008 de samenwerking te zoeken met een aantal Nederlandse ziekenhuizen om met de succesformule te experimenteren. De NPCF wil vooral de inbreng van de patïent verzekeren in het nieuwe model. Bekijk hieronder de ‘magnet hospital’ studie. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.