Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Manifestatie voor gelijke rechten voor mensen met een beperking

Mark van Dorresteijn
De Verenigde Naties (VN) heeft in 2006 een verdrag opgesteld voor de rechten van mensen met een beperking. Nederland heeft dit verdrag wel getekend, maar het verdrag is nog niet bekrachtigd. Om daar verandering in te brengen, vindt een manifestatie plaats op 29 maart 2011.
Manifestatie voor gelijke rechten voor mensen met een beperking

De manifestatie VN Verdrag Waarmaken! pleit ervoor dat iedereen ‘gewoon mee kan doen en overal welkom is’. Het belangrijkste daarbij is, volgens de organisatoren, dat bestaande wetten en regels zo aangepast worden dat deze voldoen aan het VN-verdrag. Ook moeten gemeenten, organisaties voor zorg en welzijn, bedrijven en scholen zelf hun regels veranderen om te zorgen dat ieder mee kan doen en welkom is. Daarnaast moeten mensen met een beperking zelf hun stem en hun verhaal laten horen om duidelijk te maken waarom het VN-verdrag zo belangrijk is.

Willem de Gooyer

Een van de ambassadeurs van de manifestatie is Willem de Gooyer, bestuurslid Coalitie voor Inclusie en bestuurder Steinmetz|de Compaan. Vorig jaar was hij tevens genomineerde Zorgmanager van het Jaar. De Gooyer geeft tevens leiding bij het congresgedeelte van de manifestatie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.