Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Marente wint ‘het beste Menu van de Zorg 2014’

Zorgorganisatie Marente, locatie Warmond, heeft de titel ‘het beste Menu van de Zorg 2014’ gewonnen. De zorginstelling sleept hiermee vijfduizend euro in de wacht. Brabantzorg, locaties Odendael, Sint Joachim & Anna wonnen de ‘Campina Gouden Dessertlepel’ en daarmee duizend euro.
Marente wint ‘het beste Menu van de Zorg 2014’
Foto: ANP Koen van Weel

Tijdens de finale die op 15 mei plaatsvond tijdens de beurs ‘Welkom in de Zorg’ hebben zij zich van hun beste kant laten zien en bewezen een origineel en smaakvol driegangenmenu te kunnen neerzetten.  9 teams hebben op 14 mei tegen elkaar gestreden in de voorrondes. Één team van elke ronde is door de jury geselecteerd voor de finale. Ikazia Ziekenhuis Rotterdam, Marente, locatie Warmond en Brabantzorg, locaties Odendael en Sint Joachim & Anna mochten in de finale tegen elkaar strijden.

Tartaar van tonijn

De koks van Marente serveerden als voorgerecht een tartaar van tonijn met soha/sesamdressing en wasabimayonaise. Het hoofdgerecht bestond uit een bavette van rund met een saus van gekaramelliseerde sjalotjes. Als nagerecht serveerden ze een pannacotta begeleid met een soepje van meloen en een koekje van gedroogd fruit. Het winnende hoofdgerecht wordt opgenomen in het assortiment van Distrivers.

Eervolle vermeldingen

Eric-Jan Wissink, Michael van ’t Hoff en Roos Vleghaar van Ikazia Ziekenhuis Rotterdam hebben eervol de titel van 2013 verdedigd en gaan dit jaar naar huis met een tweede plaats. De derde plaats is gewonnen door Brabantzorg, locaties Odendael en Sint Joachim & Anna. Richard Eijkemans en Anton van Kooij van Brabantzorg gaan ook naar huis met ‘De Campina Gouden Dessertlepel’ voor het beste dessert van de finale en winnen daarmee duizend euro.

Creativiteit

‘het beste Menu van de Zorg’ is de kookwedstrijd van de zorg die dit jaar voor de 5e keer werd georganiseerd door Distrivers. Hiermee wil Distrivers zorginstellingen van Nederland stimuleren om creatief te zijn met ingrediënten en elke dag een verantwoorde, gezonde en lekkere maaltijd te serveren aan haar cliënten. Campina is hoofdsponsor van de wedstrijd en Bonduelle subsponsor.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.