Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medicijnenverkoop volop ter discussie

MAARSSEN De Nederlandse Zorgautoriteit komt binnen enkele weken met het rapport over bonussen en kortingen in de farmaceutische industrie. Al dan niet gerelateerd aan dit NZa-rapport staat de farmacie momenteel in slecht daglicht.

Dinsdag sloot de Inspectie voor de Gezondheidszorg apotheek de Amert in Veghel. Aanleiding voor de sluiting was het ontbreken van een verantwoordelijk apotheker. Dit is volgens de Inspectie in strijd met de wet op de geneesmiddelenvoorziening.

Advies

Dezelfde dag als de sluiting in Veghel brengt de Consumentenbond het advies uit geen medicijnen te kopen via het internet. Mensen die medicijnen via het internet bestellen, betalen meer dan wanneer zij via de reguliere apotheek hun medicamenten ophalen. Bovendien kunnen bestellingen wel enige tijd op zich laten wachten, zo blijkt uit het onderzoek van de bond.

Trouw

Ook op deze zelfde dag meldt dagblad Trouw dat apothekers nog steeds honderden miljoenen euro’s aan inkoopkortingen innen.

Certificaat

Een ander geluid komt vandaag van de website MijnApotheek.nl. Zij hebben als eerste online apotheek een ISO 9001:2000 certificaat ontvangen. (ZorgVisie – Wouter van den Elsen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.