Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch Centrum Alkmaar stelt open dag uit

Redactie Zorgvisie
Het bestuur van het Medisch Centrum Alkmaar (MCA) heeft besloten de open dag op zaterdag 19 september uit te stellen. De reden is de toenemende kans op een grieppandemie dit najaar en de daarbij behorende verantwoordelijkheid voor de gezondheid van patiënten, medewerkers en bezoekers.

Eerder werd de landelijke open dag voor ziekenhuizen door de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ) al tot nader order uitgesteld in verband met de pandemie. De landelijke open dag wordt georganiseerd in het kader van de imagocampagne ‘Het Ziekenhuis Zorgt’. Net als veel andere ziekenhuizen zou ook het MCA de deuren open stellen voor jong en oud. Een gevarieerd programma zou bezoekers een kijkje geven achter de schermen van alle dagelijkse werkzaamheden in het MCA.

Besmettingsgevaar MCA

In verband met besmettingsgevaar is het volgens de NVZ en het MCA onverstandig om veel mensen bij elkaar te brengen. Daarnaast treft een pandemie ook medewerkers van het ziekenhuis. De werkdruk op de medewerkers die niet ziek zijn wordt hierdoor verhoogd. Tegelijkertijd moeten de medewerkers in de ziekenhuizen hun aandacht volledig op de voorbereidingen van de pandemie richten in plaats van op de open dag. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Vraag en antwoord over de griep

Open dag ziekenhuizen uitgesteld door de griep

Zorginstellingen klaar voor Mexicaanse griep

Effect griepvaccinatie bij ouderen onduidelijk

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.