Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Medisch kerndossier in Rijnmond krijgt brede steun

Mark van Dorresteijn
Een tiental grote zorgspelers in de regio Rijnmond hebben vorige week aangegeven dat zij zich hard zullen maken voor een brede invoering van het medisch kerndossier. Het kerndossier is onderdeel van Zorgportaal Rijnmond.
Medisch kerndossier in Rijnmond krijgt brede steun

Het kerndossier moet de zorg beter en efficiënter maken doordat belangrijke medische gegevens, zoals medicatie, allergieën en medische voorgeschiedenis, altijd beschikbaar en actueel zijn. De patiënt moet wel eerst toestemming geven voordat de gegevens gedeeld mogen worden via het kerndossier.

‘Verbetering van zorg’

De Rotterdamse wethouder Korrie Louwes (arbeidsmarkt, hoger onderwijs, innovatie en participatie) ondersteunt de ontwikkelingen. “Het Zorgportaal Rijnmond levert met alle elektronische toepassingen een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de zorg. De toepassingen helpen mensen zelf vanuit hun eigen kracht hun eigen weg te bewandelen. Het zorgportaal is een mooi concept waarin innovatie en ondernemerschap samenkomen.”

Ondertekenaars

De partijen die brede invoering van het kerndossier onderschrijven zijn de ziekenhuizen: Erasmus MC, Sint Franciscus Gasthuis, Maasstad Ziekenhuis, Ikazia en het Oogziekenhuis. Andere ondertekenaars zijn de zorgcentra verenigd in OSER, het diagnostisch centrum Star-MDC, het Centrum voor Reuma en Revalidatie Rotterdam en de ICT-partijen voor de zorg Nictiz en RijnmondNet. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Open e-health zorgplatform voor Regio Rijnmond

Webcast voor betere gezondheid van CF-patiënten

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.