Mensen praten liever over wonen dan over zorg’

Eigen slaapkamer, op kamers, huurwoning, eigen huis. Al deze stappen in iemands wooncarrière zijn reden voor een feestje. Tot 'de jaren des onderscheids' zijn bereikt, en hulp nodig is. De verhuizing naar een zorgwoning wordt minder positief ervaren. 'Ten onrechte', vindt Annemiek Schut, oprichter van woonz.nl, een vergelijkingssite voor woningen voor senioren.

‘Stel ook bij de laatste woningkeuze het wonen centraal, en concentreer je vooral op de locatie, de mensen waarmee je wilt wonen en de faciliteiten die worden aangeboden. In de woonbeleving wegen die aspecten uiteindelijk veel zwaarder dan de zorg’, stelt Annemiek Schut van woonz.nl. ‘Via woonz.nl kunnen zorginstellingen en corporaties zich vanaf 1 januari naar woningzoekenden profileren met goed wonen, in plaats van de nadruk te leggen op zorg.’ Ze is ervan overtuigd dat deze benadering de markt voor seniorenwonen inzichtelijk gaat maken. Al was het maar omdat de75-plussers van morgen dat verlangen. De vitale oudere is mondig

0
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.