Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Mensen praten liever over wonen dan over zorg’

Eigen slaapkamer, op kamers, huurwoning, eigen huis. Al deze stappen in iemands wooncarrière zijn reden voor een feestje. Tot 'de jaren des onderscheids' zijn bereikt, en hulp nodig is. De verhuizing naar een zorgwoning wordt minder positief ervaren. 'Ten onrechte', vindt Annemiek Schut, oprichter van woonz.nl, een vergelijkingssite voor woningen voor senioren.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan

‘Stel ook bij de laatste woningkeuze het wonen centraal, en concentreer je vooral op de locatie, de mensen waarmee je wilt wonen en de faciliteiten die worden aangeboden. In de woonbeleving wegen die aspecten uiteindelijk veel zwaarder dan de zorg’, stelt Annemiek Schut van woonz.nl. ‘Via woonz.nl kunnen zorginstellingen en corporaties zich vanaf 1 januari naar woningzoekenden profileren met goed wonen, in plaats van de nadruk te leggen op zorg.’ Ze is ervan overtuigd dat deze benadering de markt voor seniorenwonen inzichtelijk gaat maken. Al was het maar omdat de75-plussers van morgen dat verlangen. De vitale oudere is mondig

0
24

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.