Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

New Article

Mario Gibbels
Het Vlietland Ziekenhuis heeft zich voor de Spider Award gemeld met het transportsysteem ARTA. Volgens teamleider transport Coskum Mazlum worden er bijna twee keer zoveel patiënten verplaatst sinds het ziekenhuis met dit systeem werkt.

Waarom hebben jullie dit systeem ingevoerd?

“In het oude gebouw werd het transport van patiënten nog geregeld via de telefoon. Dat leidde echter tot veel tijdverlies en het ging ook vaak fout omdat opdrachten op papiertjes werden gekrabbeld en dat was dan niet altijd goed leesbaar. Toen we naar een nieuw gebouw gingen hebben we daarom besloten om voor het patiëntentransport een nieuw systeem aan te schaffen.”

Hoe werkt ’t precies?

“Het systeem is gekoppeld aan alle afdelingen. Elke afdeling kan een opdracht invoeren om een patiënt naar een andere afdeling te brengen. De vier dames van transport die hier rondlopen, ontvangen dan op hun PDA een opdracht waarin staat waar ze de patiënt kunnen ophalen en waar die naartoe moet. Indien de patiënt op de betreffende afdeling is aangekomen, wordt het transport afgemeld. Zo is er altijd een overzicht hoe lang een transport heeft geduurd, of de patiënt op tijd op de betreffende afdeling is gekomen en – niet onbelangrijk – waar de patiënt zich bevindt.”

Hoe lang werken jullie er al mee?

“Al zo’n negen maanden en het bevalt heel goed. Met het oude systeem konden we zo’n 80 patiënten per dag verplaatsen, tegenwoordig zijn er dat tussen de 120 en 140. En we maken vrijwel geen fouten meer, en als er iets fout gaat, dan kun je altijd precies terug zien waar het fout ging.”

Hoe nu verder?

“We willen het systeem ook gaan gebruiken om vuile bedden en bloed te verplaatsen. Dan kunnen we de productie misschien nog wel een keer verdubbelen.” (ICTzorg – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.