New York dwingt uitkomstbekostiging af

De staat New York wil in 2019 zeker 80 procent van de zorg financieren met uitkomstbekostiging. ‘De agressieve rol van de overheid zorgt voor een snelle en intense hervorming van de zorg’, zegt Marc Berg, die met de Amerikaanse tak van KPMG de staat begeleidt.
New York dwingt uitkomstbekostiging af
Foto: EPA

De koopkracht van de Amerikaanse middenklasse stagneert sinds 2005. De explosieve groei van de zorgpremies slokt alle ruimte voor inkomensgroei op. Marc Berg, sinds 2013 aan de slag bij KMPG USA, schetst in het KPMG-hoofdkantoor in Amstelveen voor een klein publiek zijn ervaringen met Obamacare en in het bijzonder de zorghervormingen in de staat New York. ‘Een middenklasse gezin met twee kinderen betaalt al gauw 20.000 dollar premie per jaar voor een ziektekostenverzekering. En dan heb je nog een eigen risico van 10.000 dollar.’ De kosten van de Amerikaanse gezondheidszorg lopen al sinds de jaren zestig uit de pas,

3
111

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.