Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Nieuw kabinet beslist over integrale tarieven

MAARSSEN – Minister Hoogervorst zal geen besluit meer nemen over de invoering van integrale tarieven. Dat mag een nieuw kabinet doen.

Hoogervorst schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer waarin hij het advies van de Raad voor Volksgezondheid & Zorg (RVZ) over het management van het vastgoed aanbiedt. In dit advies pleit de RVZ voor een invoering van integrale tarieven in 2008.

Verantwoordelijkheid

Minister Hoogervorst kwam in maart vorig jaar met de zogeheten kapitaallastenbrief waarin hij aankondigde de zorginstellingen in 2012 de volledige verantwoordelijkheid te willen geven voor hun eigen vastgoed. Vanaf dat jaar zouden de huivestingslasten integraal onderdeel moeten uitmaken van de tarieven.

Knoop doorhakken

Minister Hoogervorst heeft de Tweede Kamer eerder beloofd dat hij in het najaar met een tweede kapitaallastenbrief zou komen. Hierin zou de knoop moeten worden doorgehakt over het tijdstip waarop de integrale tarieven worden ingevoerd. De minister schrijft nu echter aan de Kamer dat een nieuw kabinet hierover een beslissing moet nemen.

Onzekerheid

De NVZ vereniging van ziekenhuizen is teleurgesteld over het uitstellen van de beslissing over de invoering van integrale tarieven, aldus een woordvoerder. “Het betekent dat de periode van onzekerheid voortduurt. Je ziet dat iedereen een afwachtende houding aanneemt omdat het onzeker blijft hoe het verder zal gaan met de integrale tarieven.” (ZorgVisie – Mario Gibbels)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.