Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Nieuwe gedragscode semipublieke sector op komst

Marit van Os
Een commissie onder leiding van Femke Halsema gaat een gedragscode opstellen voor ‘behoorlijk bestuur in de semipublieke sector'. Dat staat in een brief die minister Henk Kamp (Economische Zaken) woensdag aan de Tweede Kamer stuurt.
Nieuwe gedragscode semipublieke sector op komst
Foto: ANP Martijn Beekman

De commissie gaat ook het kabinet adviseren hoe er gesproken kan worden over maatschappelijk verantwoord handelen in deze sector, waarin onder ander zorginstellingen, woningcorporaties en onderwijsinstellingen zich bewegen. ‘Een gebrek aan vertrouwen belemmert het functioneren van de semipublieke sector. Het is daarom goed dat er een gedragscode komt’, aldus Kamp. Hij hoopt dat door de gedragscode instellingen zelf gaan nadenken hoe dat vertrouwen hersteld kan worden.

Kwaliteit
Anderzijds benadrukt Kamp dat ‘de kwaliteit van onderwijs, zorg en huisvesting in Nederland hoog is’. Ook Doekle Terpstra, schrijver Maxim Februari en consultant Marco van Kalleveen zitten in de commissie, die de gedragscode voor 1 oktober klaar moet hebben. Halsema liet via Twitter dan ook weten dat ‘het een drukke zomer wordt’. (ANP)

2 REACTIES

  1. ”Maatschappelijk verantwoord handelen” , liefst ook natuurlijk ”markt conform , met geprotocolleerde uitzonderingen ”, en ook altijd zeer ”transparant” ? Gebruik van dit soort termen wekt bij mij vomeerneigingen . Overigens heb ik nog genoeg onderste laden over voor dit soort rapporten . Wordt deze commissie in regeltjesland of op de kaaymaneilanden benoemd en ROYAL uitbetaald ?

  2. Lees alle reacties
  3. Kom nou eerst eens met een gedragscode voor echte criminelen . Met minimale aanpassingen is dan heel Regeltjesland gecodeerd. Komen er bij overtredingen ook weer 7 euro’s administratiekosten bij ? ? Wat is trouwens de begroting voor het uitvinden van dit codewiel , met welke beoogde houdbaarheid. ? ?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.