“Wij hebben zelf eind vorig jaar soortgelijk onderzoek gedaan en daar kwam een heel ander beeld uit naar voren”, zegt een woordvoerder.
Minder dan 5 procent
“Een kwart van de tandartsen zou de tarieven met meer dan 4 procent laten stijgen. Drie kwart zit daar dus onder of houdt de tarieven gelijk.” Uit inventarisaties van zorgverzekeraar VGZ en de NOS komt juist een gemiddelde prijsstijging van 10 procent. Geen van al deze onderzoeken is representatief.
Moeilijk vergelijkbaar
Volgens de NMT-woordvoerder zijn de tarieven van dit jaar moeilijk te vergelijken met die van vorig jaar. De lijst met mogelijke ingrepen is een stuk korter geworden en de prijzen zijn all-in tarieven. “Bij een vulling kwamen vaak nog extra kosten, zoals een verdoving en een etslaag. Alles wat nodig was om een kwalitatief goede vulling te maken. Nu zitten al deze verrichtingen in een tarief.” Overigens mogen tandartsen ‘gemotiveerd’ afwijken van hun tarieven. Als een patiënt geen verdoving wil, kan de prijs worden aangepast. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)
Lees meer:
Tandartstarieven stijgen toch
‘Tandartsen drijven de prijs niet op’
NZa hijgt tandartsen in de nek
Heeft de vergelijkbare DBC geleid tot lagere inzichtelijke ,transparante zorgkosten ??????
Ha,Ha,Ha !!
hoezo verbaasd? iedereen op de markt wil toch gewoon geld verdienen?!
niet verbaasd. Ken tandartsen en specialisten….
En weer mislukt marktwerking zoals al op zoveel gebieden. Ook hier wil iedereen wil heel snel geld genereren.
de zorgverzekeraars gooien als oud weer een tandje bij dit gebeuren-bangmakerij
Op zich niet verbazingwekkend, nu de Zwitserse Franc haast onbetaalbaar is geworden. Je moet als tandarts toch nog kunnen genieten van een onbezorgde wintersportvakante in Lech niet waar…