Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

NMT is verbaasd over flinke prijsstijging tandartsen

Carina van Aartsen is redacteur cure bij Zorgvisie. Als aandachtsgebied heeft zij de thema´s: kwaliteit en veiligheid, zorgverzekeraars en financiën.
De Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Tandheelkunde zegt verbaasd te zijn over gemelde prijsstijgingen van tandartsen.
NMT is verbaasd over flinke prijsstijging tandartsen

“Wij hebben zelf eind vorig jaar soortgelijk onderzoek gedaan en daar kwam een heel ander beeld uit naar voren”, zegt een woordvoerder.

Minder dan 5 procent

“Een kwart van de tandartsen zou de tarieven met meer dan 4 procent laten stijgen. Drie kwart zit daar dus onder of houdt de tarieven gelijk.” Uit inventarisaties van zorgverzekeraar VGZ en de NOS komt juist een gemiddelde prijsstijging van 10 procent. Geen van al deze onderzoeken is representatief.

Moeilijk vergelijkbaar

Volgens de NMT-woordvoerder zijn de tarieven van dit jaar moeilijk te vergelijken met die van vorig jaar. De lijst met mogelijke ingrepen is een stuk korter geworden en de prijzen zijn all-in tarieven. “Bij een vulling kwamen vaak nog extra kosten, zoals een verdoving en een etslaag. Alles wat nodig was om een kwalitatief goede vulling te maken. Nu zitten al deze verrichtingen in een tarief.” Overigens mogen tandartsen ‘gemotiveerd’ afwijken van hun tarieven. Als een patiënt geen verdoving wil, kan de prijs worden aangepast. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees meer:

Tandartstarieven stijgen toch

‘Tandartsen drijven de prijs niet op’

NZa hijgt tandartsen in de nek

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.