Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NVZD wil verder met onafhankelijke voorzitter

De NVZD vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg gaat werken met een onafhankelijke voorzitter van het bestuur die zelf niet actief is als bestuurder van een zorgorganisatie. Dat meldt zorgvakblad Skipr vandaag. De NVZD-leden hebben hiermee gisteren ingestemd tijdens de algemene ledenvergadering in Ermelo. Er komt geen nieuwe directeur van het verenigingsbureau.
NVZD wil verder met onafhankelijke voorzitter

De structuur van de NVZD gaat veranderen en daarbij krijgt de voorzitter een nieuwe rol en profiel. Waarnemend voorzitter Eelco Damen zegt op de site van Skipr: “De voorzitter van het bestuur komt van buiten, heeft geen politiek profiel, kent de zorg goed en gaat optreden als een boegbeeld van de vereniging. De preses moet als woordvoerder het beleid van de vereniging goed kunnen representeren.”

Onafhankelijke voorzitter

Het bestuur bepaalt het beleid, aldus Damen. “De nieuwe, onafhankelijke NVZD-voorzitter geeft namens het bestuur leiding aan het verenigingsbureau. Op het bureau krijgt een eveneens nieuw te werven manager of secretaris beleidsvoorbereidende en –uitvoerende taken. Er komt geen nieuwe directeur meer.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Jan Aghina verlaat NVZD na mediation

Bestuur NVZD wil directeur Jan Aghina ontslaan

Wilders vervangt Bunnik bij NVZD

Positie NVZD-bestuur wankelt

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.