Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

NZa verplicht bestuurder te stoppen met foute declaraties

De bestuurder van de Rotterdamse zorginstelling More en de instelling zelf moeten onmiddellijk stoppen met het declareren van zorg die zij niet of slechts voor een deel hebben geleverd. Dat staat in de aanwijzing die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) aan More en bestuurder G. Karacabay heeft gegeven.
NZa verplicht bestuurder te stoppen met foute declaraties
Foto: NZa

 

 

De NZa heeft in september 2012 de administratie van More in beslag genomen na signalen van een verzekeraar dat de instelling More zorg declareerde die niet was geleverd. In het onderzoek bleek dat More declaraties heeft ingediend voor gespecialiseerde ggz-zorg, terwijl dat de instelling dat soort zorg niet levert. De NZa legt nu een aanwijzing op om ervoor te zorgen dat dit niet meer gebeurt. De NZa beraadt zich nog op het opleggen van een bestuurlijke boete om het gedrag te bestraffen.

Onderzoek

De NZa heeft patiënten, zorgverleners, medewerkers en de bestuurder van More gehoord. Ook zijn de medische dossiers onderzocht. Patiënten verklaarden dat er meer zorg in rekening was gebracht dan was geleverd. Zorgverleners verklaarden niet te weten welke bedragen More voor hun werk declareerde bij de verzekeraars. Tot slot bleek dat in de administratie belangrijke zaken ontbraken als verwijsbrieven, delen van de verslaglegging van de behandeling, agenda’s en behandelplannen.Aanwijzing

De NZa publiceert de aanwijzing om consumenten, verzekeraars en zorgaanbieders te informeren en waarschuwen voor de werkwijze van deze bestuurder en zijn zorginstelling. Ook kunnen voormalige patiënten te veel hebben betaald en dat kunnen ze terug proberen te krijgen via hun verzekeraar of direct van More zelf. Ook verzekeraars zullen het te veel betaalde van More willen terugvorderen.

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat heet in goed Nederlands Fraude en kennis hebben van een misdrijf betekent:aangifte doen.Dat is een plicht niet een vraag.Dus niet alleen dwingen te stoppen ( gaat dat met ‘wilt u dat alstublieft niet meer doen??’) maar gewoon maatregelen nemen die genomen moeten worden. Sluit de tent en klaag de fraudeurs aan.Doe dat over heel Nederland en dan zal het gauw afgelopen zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.