Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

NZa verwacht compensatie voor apothekers

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZA) verwacht eind deze, of anders begin volgende week een besluit te nemen over de vraag of apothekers wel of niet gecompenseerd moeten worden voor de daling van de prijzen van medicijnen. Dat zegt woordvoerder Annemiek van der Laan maandagmiddag in het Financieele Dagblad.

De NZa, de marktmeester voor de zorg, heeft maandag al gesproken over de kwestie, terwijl het onderwerp formeel niet op de agenda stond, zegt Van der Laan in de krant. Vorige week vond er een hoorzitting plaats waarbij de belanghebbenden werden gehoord. “De apothekers hebben toen, bij monde van de apothekerskoepel KNMP, hun argumenten bij ons neergelegd en wij nemen deze argumenten serieus”, aldus de woordvoerder.

Vaste vergoeding

Jeroen van Wijngaarden, woordvoerder van de KNMP zegt in het FD: “Wij willen een vaste vergoeding van euro 8,25 per recept. Dat de prijzen van medicijnen dalen is op zich iets waar wij mee kunnen leven. Maar nu de kortingen voor apothekers zijn verdampt moet er een kostendekkend vast tarief komen. Wij willen geen proefkonijn zijn voor marktwerking in de zorg”.

Besluit NZa

Het laatste woord over de vraag of apothekers wel of niet gecompenseerd moeten worden heeft Ab Klink, de minister van Volksgezondheid, maar het is niet gebruikelijk dat hij tegen een besluit van de NZa in gaat. (Het Fincieele Dagblad)

Lees ook:

Patstelling in medicijnendiscussie

Nieuwe financiering dure medicijnen

Rechter beperkt preferentiebeleid verzekeraars

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.