Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Obligaties Winter op de beurs verhandelbaar

De obligatieleningen die de DC Groep van zorgondernemer Loek Winter gaat uitgeven, kunnen op de beurs worden verhandeld. Dat meldt Medisch Contact.
Obligaties Winter op de beurs verhandelbaar

“Het betreft een aanpassing en uitbreiding van de obligatielening die wij afgelopen maanden als pilotproject in de markt hebben gezet”, aldus Winter in vakblad Medisch Contact. Met de obligaties wilde Winter aanvankelijk vijf miljoen euro ophalen om de groei van de zelfstandige behandelcentra (zbc’s) onder de DC Groep te financieren. Investeerders konden 50.000 euro of een veelvoud daarvan uitlenen, tegen een rente van 6,25 procent. Volgens Winter bestaat er “veel belangstelling” voor de obligaties, maar moeten de voorwaarden wel worden “aangepast aan de behoeftes van de klant”.

Kleine coupures

In het vakblad zegt Winter: “We gaan nu naar kleinere coupures, waardoor particulieren makkelijker kunnen meedoen. Daarnaast worden de stukken verhandelbaar aan de effectenbeurs. En in de derde plaats krijgen we een vergunning van de AFM”, de toezichthouder op de financiële markten. Winter verwacht binnen twaalf weken klaar te zijn om de ‘vernieuwde’ obligaties daadwerkelijk uit te geven. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Winter gaat ondernemerschap aanjagen

Schippers: Financiering door emissie obligaties geen probleem

DC Groep financiert groei met emissie obligaties

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

1 REACTIE

  1. Blijkbaar zijn de obligaties met een zeer hoge rente tov de markt (vergelijk het eens met een staatsobligatie….) veel aantrekkelijker voor de Winter dan het met een bank regelen. Jammer dat de NMB denkt met u mee, niet meer bestaat. ‘Zo kan het ook’…..

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.