Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek maagchirurg Nick Reijnen afgerond

Mark van Dorresteijn
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het strafrechtelijk onderzoek naar een voormalige maagchirurg van het Scheper Ziekenhuis in Emmen afgerond. De uitkomsten worden op 23 april bekendgemaakt op een bijeenkomst voor ex-patiënten en nabestaanden. Dat meldt het OM Noord-Nederland.
Onderzoek maagchirurg Nick Reijnen afgerond
Foto: ANP Vincent Jannink

Er loopt sinds januari 2010 een strafrechtelijk onderzoek tegen de chirurg. Hij wordt verdacht van het veroorzaken van dood door schuld en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Er zijn 17 aangiftes tegen de man gedaan; in zes gevallen gaat het om nabestaanden van patiënten die na een maagverkleiningsoperatie zijn overleden en elf mensen die zeggen dat ze ernstig letsel hebben overgehouden na een operatie.

Complexe medische zaak

Tijdens de bijeenkomst geven OM en politie een toelichting op het onderzoek en de voortgang van de strafzaak. Een woordvoerder wilde daar dinsdag nog niets over zeggen. Het OM erkent dat het onderzoek lang heeft geduurd. ‘Het gaat om een complexe medische zaak die heel veel vragen heeft opgeroepen. Bovendien moesten alle 17 aangiftes afzonderlijk beoordeeld worden’, zegt de woordvoerder. Verder is ook de verdachte chirurg meerdere keren aanvullend gehoord. (bron: ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.