Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Onderzoek naar inzet Wii in revalidatie start met toernooi

Mario Gibbels
Op woensdag 30 september zal met een mini-toernooi een onderzoek van start gaan naar de gebruiksmogelijkheden van Wii in de revalidatie. Het onderzoek richt zich onder meer op de inzet van Wii bij de behandeling van jongeren met niet aangeboren hersenletsel.

Vier teams van jongeren met niet aangeboren hersenletsel en studenten en docenten van De Haagse Hogeschool zullen laten zien welke mogelijkheden gamen kan bieden bij het verbeteren van bewegen, leren, waarnemen, zelfvertrouwen en sociale contacten.

Verder zijn bij het onderzoek betrokken Sophia Revalidatie, de Hoogstraat in Utrecht en scholen voor speciaal onderwijs in de regio Haaglanden en Arnhem. Het onderzoek is onderdeel van het onderzoeksprogramma Traumatisch Hersenletsel van de Hersenstichting. Het moet uiteindelijk leiden tot een instructieprogramma voor revalidatieteams over hoe ze de spelcomputer het beste kunnen gebruiken. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.