Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Online vechten tegen H1N1

Redactie Zorgvisie
Het Erasmus UMC in Rotterdam gooit een nieuw wapen in de strijd tegen griepvirussen als H1N1, beter bekend als de Mexicaanse griep. Het wapen heet ‘The Great Flu’ en is een online spel waarbij spelers een grote griepuitbraak moeten bestrijden.

Het spel begint met een waarschuwing van het World Pandemic Control Agency (WPCA). De intro toont een grimmig beeld van de uitbraak in 1918. Al snel breekt het virus uit. Een teller houdt bij hoeveel mensen besmet zijn en hoeveel overlijden. Allerlei acties als burgers inlichten, onderzoek, scholen sluiten of vaccins ontwikkelen moeten de wereld redden van een catastrofe.

Griepinformatie

Een kort filmpje op de website geeft de bezoekers een beeld hoe griep van vogels op mensen of dieren overgebracht wordt. In het kader van het Darwinjaar ontwikkelde het Erasmus UMC een spel dat spelers meer leert over grieppandemieën. (Mark van Dorresteijn)

lees ook:

Zorg wil compensatie voor grieppandemie

Vraag en antwoord over de griep

Nederlanders liggen niet wakker van H1N1

Dossier H1N1

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.