Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

‘Open source is blinde vlek voor zorgsector’ stelt belangengroep

Mario Gibbels
“Open source software en open standaarden krijgen in de zorgsector weinig aandacht. Zorginstellingen zijn te sterk afhankelijk van externe ict-leveranciers.”

Dat constateert Nederland in Open Verbinding (NOiV) na onderzoek in de zorgsector. De reden voor de beperkte inzet van open source: “Ict-afdelingen van zorginstellingen kiezen met oog op continuïteit, kwaliteit en technische ondersteuning automatisch voor externe ict-leveranciers.” Hierdoor zijn zorginstellingen volgens NOiV sterk afhankelijk van deze leveranciers. Er zijn volgens de voorvechters van open source redenen aan te voeren om deze vorm van software te omarmen. “Zorgaanbieders moeten zich door de introductie van de marktwerking van elkaar weten te onderscheiden door hogere kwaliteit tegen lagere kosten. Open source software kost veelal een fractie van wat reguliere software kost en kan in dit opzicht een belangrijke rol spelen.” (ICTzorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.