Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orbis maakt deal met Singapore

MAARSSEN - Het Orbis medisch en zorgconcern in Zuid-Limburg hoopt volgend jaar 500 welgestelde Singaporezen operatief te kunnen helpen. Orbis is hierover in onderhandeling met een grote zorginkoper uit de Aziatische stadstaat.

Met de deal springt Orbis in op het gat in de markt, dat is ontstaan door de strenge Amerikaanse, antiterrorismemaatregelen. Van oudsher trokken welgestelde inwoners van Zuidoost Azië naar de Verenigde Staten, wanneer ze om bepaalde vormen van topklinische zorg verlegen zaten. Door alle beperkingen op reizen en verblijf die met name islamistische zorgtoeristen tegenkomen, wijken ze steeds meer uit naar elders.

Van Dubai naar Limburg

Volgens Orbis-bestuurslid Guus Broos heeft Zuid-Limburg een alles in huis om deze groep te bedienen. “Aanvankelijk ging de aandacht vanuit Azië naar Dubai, maar buiten Dubai stad is daar alleen maar woestijn. Zulke patiënten nemen vaak hun hele familie mee voor een grand tour. Limburg heeft in dat opzicht alles: het gebied is stabiel en politiek low profile, met Aken, Maastricht en Luik zijn er drie academische centra in de regio, daarnaast zijn er diverse ziekenhuizen en niet te vergeten prima accommodatie in de vorm van hotels en chateaus.”

Hotelachtig

Ook de nieuwbouw van het ziekenhuis waarin is voorzien in hotelachtige accommodaties sluit prima aan bij de belangstelling vanuit Singapore. Op termijn hoopt Orbis een vergelijkbare deal met Shanghai te sluiten. (ZorgVisie – Philip van de Poel)

lees ook:

Superziekenhuis in Valkenburg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.