Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Orde boos op inkomensanalyse Vektis

De Orde van Medisch Specialisten is boos op Vektis, het onderzoeksbureau dat gelieerd is aan Zorgverzekeraars Nederland. “Wij zijn pissig,” zegt de woordvoerder van de Orde.
Orde boos op inkomensanalyse Vektis

Uit een verkennend onderzoek van Vektis blijkt dat de specialisteninkomens in de eerste helft van vorig jaar met 40 procent zijn gestegen bij het overgrote deel (80 procent) van de ziekenhuisbehandelingen. “Hier worden appels met peren vergeleken. Het onderzoek deugt niet en je kunt op basis van de gegevens van twee verzekeraars geen conclusies trekken. We kunnen ook niets ontkennen omdat er nog geen andere cijfers zijn,” aldus de Orde. De specialisten wachten op de uitkomsten van een onderzoek over heel 2008.

Voorlopige cijfers

Eenzelfde reactie geeft Zorgverzekeraars Nederland (ZN), de brancheorganisatie van de zorgverzekeraars.”Dit zijn voorlopige cijfers. We gaan nu verder onderzoek doen,” aldus Pieter Hasekamp, directeur van ZN.

Financiële tegenvaller

Het nieuwe onderzoek moet Europees worden aanbesteed en daardoor zal het tot het najaar duren voordat de uitkomsten bekend zijn. Een flinke stijging van de specialisteninkomens leidt tot een financiële tegenvaller in de begroting van VWS. “Als je vraagsturing wilt, hoort daar ook bij dat er meer geregistreerd en gedeclareerd kan worden,” zegt de Orde. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook:

Inkomens specialisten stijgen explosief

‘Medisch specialisten ongelijk beloond’

Zorgautoriteit wil flexibeler uurtarief specialisten

1 REACTIE

  1. “Als je vraagsturing wilt, hoort daar ook bij dat er meer geregistreerd en gedeclareerd kan worden,” Wat een schandalig excuus om de inkomens van specialisten te laten stijgen! De Orde houdt natuurlijk de hand boven het hoofd van hun leden. Alle specialisten in loondienst voor maximaal 150.000 Euro per jaar en met duidelijke parameters om ze op af te rekenen (kwalitatief en kwantitiatief). Het wordt tijd dat specialisten ook eens de verantwoordelijkheid nemen voor de gevolgen van hun vraagcreerende praktijken. De kosten van de zorg stijgen al genoeg maar daar hebben ze weinig oog voor. Als de vakantie, het dikke huis en mooie auto maar beschermd zijn!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.