Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Orde komt met leidraad voor medisch specialisten

De Orde van Medisch Specialisten (OMS) werkt aan een leidraad die de verantwoordelijkheden en het handelen van medisch specialisten bij het onderhoud en beheer van alle medische apparatuur moet vastleggen. Dat maakte de orde zondagavond laat bekend.

Aanleiding is een vernietigend rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de IJsselmeerziekenhuizen. In het rapport, dat op 1 oktober werd gepubliceerd, concludeert de inspectie dat de medische staf en specialisten van de ziekenhuizen op de hoogte waren van het feit dat de lucht in hun operatiekamers niet steriel was, maar toch doorgingen met opereren. Vooral patiënten van specialisten die gebruikmaken van implantaten liepen zo het risico op wondinfecties met ernstige consequenties.

De orde sluit zich aan bij de kritiek van de inspectie en legt deze week zijn leidraad voor aan de wetenschappelijke verenigingen. “Een situatie als in de IJsselmeerziekenhuizen mag nooit meer voorkomen’’, stelt de orde in een persbericht. (ANP)

Lees ook:

IJsselmeer-bestuurder strijdt met medische staf

IGZ noemt artsen IJsselmeerziekenhuizen ‘laakbaar’

Specialisten gaan elkaar evalueren

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.