Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

ORO bespaart met planningsoplossing ORTEC

Mark van Dorresteijn
Gehandicaptenorganisatie ORO heeft gekozen voor de planningsoplossing van ORTEC. Hiermee denkt de organisatie 1 tot 3 procent te besparen met een berekende ROI van twee jaar.
ORO bespaart met planningsoplossing ORTEC

Vanaf 2012 moeten alle 1300 medewerkers semi-centraal gepland worden door 4 roosteraars in één systeem. Momenteel roostert ORO haar personeel nog met de hand in Excel. “Door dit te automatiseren, willen we een verbeter- en kwaliteitslag te maken”, zegt Marjo van Horne die als projectleider het project roosterplanning aanstuurt. ORO implementeert de module WebAccess, zodat de medewerkers meer betrokken worden bij hun rooster. “Met WebAccess hebben de medewerkers toegang tot hun rooster en kunnen ze hun wensen en vakantiedagen doorgeven”, aldus Van Horne.

Gemakkelijk te integreren

Een belangrijke voorwaarde voor ORO was dat het nieuwe dienstroostersysteem gemakkelijk te integreren zou zijn met het cliëntsysteem. “ORTEC was een van de weinigen die dat waar kan maken. Dat was ook de reden dat een aantal organisaties al in het begin van het selectietraject afvielen. Daarnaast ziet het systeem er heel overzichtelijk en duidelijk uit. Op zowel operationeel als managementniveau verwachten we hiermee efficiënter en effectiever te werken”, aldus Marjo van Horne. “Zo is er betere managementinformatie voorhanden, waardoor we dus beter kunnen sturen op financiën. Bovendien kunnen we door een optimale inzet van het personeel tijd besparen die we kunnen inzetten ten behoeve van de cliënt. Er komt zo uiteindelijk een betere balans/ spreiding personeel. Dat zal weer ten goede komen aan onze cliënten.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.