Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Overheid compenseert ambtenaren

DEN HAAG - Het kabinet trekt 130 miljoen euro uit om gepensioneerde onderwijzers en ambtenaren bij het rijk, de politie, defensie en de rechterlijke macht tegemoet te komen in hun ziektekosten. Dat heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken donderdag meegedeeld.

Het gaat om ambtenaren die tot 2006 gebruik maakten van een regeling voor tegemoetkoming in de ziektekosten. Vandaag heeft minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties met de bonden voor overheidswerknemers afgesproken dat deze groep een aanvullende compensatie ontvangt voor het vervallen van die regeling vanwege de invoering van de Zorgverzekeringswet.

Tegemoetkoming ambtenaren

De tegemoetkoming wordt in de jaren 2007 tot en met 2009 uitgekeerd en wordt ieder jaar minder. De tegemoetkoming bedraagt in 2007 70%, in 2008 50% en in 2009 40% (bruto) van de tegemoetkoming 2005. Voor de sector politie gelden dezelfde percentages. De grondslag is daar de tegemoetkoming ter compensatie van de inkomenseffecten van de invoering van de Zorgverzekeringswet die in de CAO politie overeengekomen is. De eerste tegemoetkoming wordt in het derde kwartaal van 2007 uitgekeerd. (Ministerie van BiZa)

Lees ook:

Kabinet wil 100 miljoen voor lagere zorgpremies

‘Zorgpremies stijgen in 2007 fors’

Kamer wil oplossing zorgkosten illegalen

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.