Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten IJsselmeer naar omliggende ziekenhuizen

Ziekenhuizen in de omgeving van de IJsselmeerziekenhuizen willen graag bijspringen bij de opvang en zorg voor patiënten. De mogelijke plaatsing van een militair noodhospitaal is van de baan. Dat hebben de gemeente Lelystad, de provincie Flevoland, de Inspectie voor de Gezondheidszorg en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vrijdag besloten

Volgens het Nederlands Dagblad neemt het Flevoziekenhuis in Almere alle traumatologische spoedzorg en de zorg voor patiënten van de vakgroepen orthopedie, chirurgie, verloskunde en neonatologie over. Patiënten uit Flevoland worden voor wat betreft verloskunde en acute chirurgie en orthopedie verwezen naar het ziekenhuis St.-Jansdal in Harderwijk.

Vestiging Emmeloord

Ziekenhuis De Tjongerschans in Heerenveen is ook bereid voor langere tijd de zorg van de Emmeloordse vestiging van de IJsselmeerziekenhuizen over te nemen. Als het nodig is permanent. Het Antonius Ziekenhuis in Sneek sluit niet uit zijn activiteiten in Emmeloord verder uit te breiden. Het Antonius Ziekenhuis was al van plan dit jaar onder meer vijftien poliklinieken, gespecialiseerde behandelkamers en dagverpleging in Emmeloord te openen.

Norbert Hoefsmit

De leiding van de IJsselmeerziekenhuizen is vanaf vandaag in handen van interim-bestuurder Norbert Hoefsmit. Hij komt in de plaats van bestuursvoorzitter Gersji Rodrigues Pereira, die donderdagavond op non-actief werd gesteld. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft inmiddels een deskundige benoemd die de financiële situatie van het ziekenhuis gaat onderzoeken. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Bestuurder IJsselmeer op non-actief

Directie IJsselmeerziekenhuizen wankelt

Operatieverbod voor IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeer-bestuurder strijdt met medische staf

Verlies dreigt voor IJsselmeerziekenhuizen

IJsselmeerziekenhuis Lelystad scoort slecht

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.