Let op: de informatie in dit artikel is ten minste vijf jaar oud

Patiënten steeds sneller uit ziekenhuis

Patiënten worden steeds eerder naar huis gestuurd na een ziekenhuisbehandeling. Daarnaast kiezen ziekenhuizen steeds vaker voor dagbehandeling, zodat patiënten er niet hoeven te overnachten. De tijd die patiënten in het ziekenhuis doorbrengen is in 2011 met bijna 6 procent gedaald. Dat blijkt uit een maandag verschenen onderzoek van adviesbureau Coppa.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Patiënten steeds sneller uit ziekenhuis
Foto: ANP - Lex van Lieshout

 

Het bureau onderzocht gegevens van 87 Nederlandse ziekenhuizen. Gemiddeld lagen patiënten 2,98 dagen in het ziekenhuis in 2011. Een jaar eerder waren dat nog 3,17 dagen; een daling van 5,94 procent. In deze ‘gewogen gemiddelde ligduur’ is meegerekend dat ziekenhuizen steeds meer behandelingen op één dag afhandelen.


Einde nog niet in zichtVolgens het bureau is het einde van de daling nog niet in zicht. Mogelijk is de kortere ligduur ook financieel gunstig. De ziekenhuizen hadden in 2011 een hogere winstmarge dan een jaar daarvoor, maar of dat komt door de snellere afhandeling valt volgens de onderzoekers niet aan te

0
14

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.