Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Patiënten Ziekenhuisgroep Twente zijn online

Ziekenhuispatiënten in Hengelo en Almelo kunnen binnenkort tijdens hun opnameperiode internetten, tv-kijken, radio luisteren, telefoneren en e-mailen. Dat schrijft de Twentsche Courant Tubantia.

Het internetproject van Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heet Connect en is vorige week geïntroduceerd. De internetverbindingen maken het patiënten niet alleen mogelijk op aangename wijze de tijd te doden, maar ook om vanuit hun bed licht werk te doen.

Systeem Philips

De afdeling D1 van de Hengelose ZGT-vestiging had de primeur: als eerste werd deze aangesloten op het nieuwe computersysteem, dat door producent Philips op maat is gemaakt voor de ZGT. De komende drie maanden zullen ook de andere afdelingen in zowel Hengelo als Almelo in fasen worden aangesloten, zo schrijft het dagblad. Verwacht wordt dat in juli alle achthonderd bedden zijn uitgerust met een touchscreenscherm, dat, indien gewenst, kan worden uitgebreid met een toetsenbord. De computer is bevestigd aan een zwenkarm op ooghoogte van de patiënt en kan gemakkelijk vanuit bed worden bediend.

Klantenservice ziekenhuis

De ZGT is een van de eerste ziekenhuizen in het land die met een dergelijk systeem werkt. Volgens ZGT-woordvoerder Menno van Duuren is besloten het in te voering om de service aan de patiënt verder te verbeteren. Aanvankelijk zou ZGT Connect eind vorig jaar al worden ingevoerd, maar tijdens een proeffase bleek het systeem nog niet operationeel te zijn. Inmiddels zijn de kinderziekten er uitgehaald en kan met de uitrol worden begonnen.

ZGT-informatie

Behalve internetten, e-mailen, radio luisteren, tv-kijken en telefoneren, kan de patiënt er ook de ZGT-informatiepagina’s mee opslaan en naar de ziekenomroep luisteren. In de toekomst wordt het wellicht mogelijk om via de computer de maaltijdkeuze door te geven en films te bekijken. De verschillende mogelijkheden van het systeem zijn vervat in pakketten, die de patiënt tegen een vergoeding kan afnemen. Aansluiting op de ZGT-infopagina’s, radio en ziekenomroep is gratis. Televisie kost vier euro per dag en voor internet moet twee euro per dag worden neergeteld. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Arie van Alphen weg bij ZGT

Eerste winnaars Innovatie Award

AMC steekt 30 miljoen in innovaties

Zorg investeert weinig in ICT

Congres: MIC2007: Zorg&ICT

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.