Pauline Meurs vertrekt als lid Onderzoeksraad

Pauline Meurs vertrekt per 1 februari als lid van de Onderzoeksraad Voor Veiligheid. 'Ik heb moeten vaststellen dat ik mij graag wil bezighouden met de zorg in de volle breedte, daar ligt mijn passie. Daarnaast vind ik het erg lastig om mij de vele sectoren die de Onderzoeksraad bedient, eigen te maken en een goede bijdrage te leveren . Het was een heel moeilijk besluit omdat ik de Onderzoeksraad een goede en zeer relevante organisatie vind', aldus Pauline Meurs in een toelichting.
Pauline Meurs vertrekt als lid Onderzoeksraad

Meurs blijft wat meer op afstand verbonden aan de Onderzoeksraad doordat ze vanaf 1 februari wordt benoemd tot buitengewoon raadslid. ‘Met haar benoeming tot buitengewoon raadslid kan zij haar expertise op het gebied van gezondheidszorg voor de Onderzoeksraad blijven inzetten’, aldus een bericht van de raad. In de praktijk komt dit erop neer dat ze straks niet meer drie dagen per week voor de Onderzoeksraad werkt maar op projectbasis. De lopende onderzoeksprojecten uit haar portefeuille zal ze afronden.

Verwachting

Meurs is hoogleraar bestuur van de gezondheidszorg aan de Erasmus Universiteit en voorzitter van ZonMw. Zij is een jaar in dienst

0
28

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.