Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Philips en Nuance zetten in op spraakherkenning zorg

Mark van Dorresteijn
De digitale dicteeroplossing SpeechExec van Philips Speech Processing ondersteunt voortaan de Dragon Medical spraakherkenning van Nuance. Dat is het gevolg van een uitbreiding van de langetermijnsamenwerking tussen de beide bedrijven.
Philips en Nuance zetten in op spraakherkenning zorg

Deze samenwerking was totnogtoe vooral gericht op het optimaliseren van het gebruik van de dicteerhardware van Philips met de spraakherkenningoplossingen voor de gezondheidszorg van Nuance.

Gemak

“Het bewerken van documenten die via digitale dictaten werden aangemaakt gaat drie keer zo snel als manuele transcriptie, waardoor er tijd vrijkomt voor de zorg van patiënten”, stelt Stefan Herm, Vice President en General Manager, Nuance Healthcare EMEA. “Door een gecombineerd gebruik van Dragon Medical met Philips SpeechExec ontvangen medische secretaresses voortaan een automatische getranscribeerde tekst van een eerder door een dokter gemaakt dictaat. Deze tekst kunnen ze vervolgens gemakkelijker nalezen en afwerken.”

Philips en Nuance Healthcare beantwoorden hiermee naar eigen zeggen de vraag van veel medische praktijken en ziekenhuizen die de SpeechExec digitale dicteeroplossing samen met het Dragon Medical spraakherkenningsysteem wilden gebruiken. (ICTzorg | Foto: Philips)

3 REACTIES

  1. Afhankelijk van het soort teksten kun je ook de Dragon NaturallySpeaking versie gebruiken. Maar als je veel vakjargon hebt moet je wel eerst het lexicon aanvullen met jouw woorden. Bij de Dragon Medical hoeft dat niet. Daar zijn voor 80 specialismen en sub-specialismen al begrippen, medicijnen etc toegevoegd.
    Ook is de herkenning geoptimaliseerd voor het dicteren van de korte zinnen, de doseringen, maten en gewichten die een arts dicteert.
    Psychiaters dicteren veel langere teksten met uitgebreide zinnen. Dan is weer beter met Dragon Professional te werken.

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.