Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Pier Eringa: ‘Geen bonus en geen vertrekpremie’

Mark van Dorresteijn
De nieuwe bestuursvoorzitter van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht, zegt in het personeelsblad Aspect dat hij geen bonus en geen vertrekpremie wil hebben. Ook garandeert hij dat de roerige tijden voor het ziekenhuis voorbij zijn.
Pier Eringa: 'Geen bonus en geen vertrekpremie'

In het personeelsblad wordt gesproken over zijn arbeidsvoorwaarden. Daarover zegt hij: “Ik krijg geen bonus en geen vertrekpremie. De enige garantie die ik voor mezelf creëer, is goed zijn in mijn werk. Als het ziekenhuis mij op een dag niet meer zou willen, weet ik dat ik drie mensen kan opbellen en dat zeker één van hen mij een nieuwe kans biedt, op basis van mijn prestaties. Dat gun ik overigens iedereen. ‘Doe je werk zó goed en enthousiast, dat ze niet om je heen kunnen’, zeg ik vaak. Bonussen creëren afhankelijkheid, ze zetten je gevangen in een ‘gouden kooi’. Een Fries motto is: ‘Liever dood dan slaaf’.”

Einde van de roerige tijden

“Ik ben geen grote reorganisator”, stelt Eringa in het blad. “Ik wil bereiken dat het leuk is voor mensen om hun werk goed te doen, dan volgt de patiënttevredenheid vanzelf. Overal waar ik leiding heb gegeven, was de medewerkerstevredenheid erna, groter dan ervoor. Zaken die onnodig complex zijn, vereenvoudig ik terwijl de resultaten blijven. Ik weet dat het ziekenhuis roerige tijden heeft doorgemaakt, ik garandeer dat we die achter ons laten.”

Loopbaan

Eringa wordt op 1 februari 2010 bestuursvoorzitter. Op dit moment is hij nog gemeentesecretaris in Nijmegen. Daarvoor was hij korpschef bij de politie Flevoland en regiodirecteur van NS Reizigers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Pier Eringa wordt bestuursvoorzitter Albert Schweitzer ziekenhuis

Top-10 ziekenhuiswebsites: Albert Schweitzer tot beste verkozen

1,1 miljoen voor topmannen Albert Schweitzer

Zorgvisie magazine

Behoefte aan meer verdieping? Word nu abonnee van Zorgvisie.

6 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.