Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

PinkRoccade Healthcare: iPad verbetert zorg

Annelies Vermeulen
De iPad heeft een nieuw tijdperk ingeluid. Dat is de conclusie van onderzoekers van PinkRoccade Healthcare. De iPad levert volgens hun onderzoek niet alleen tijdwinst op, maar verbetert ook de kwaliteit van zorg en arbeid.
PinkRoccade Healthcare: iPad verbetert zorg

“De iPad is daarmee veel meer dan een hype. Het zet toe tot slimmere, betere en goedkopere gezondheidszorg”, schrijft PinkRoccade Healthcare. “De inzet van de iPad tussen zorgverlener en cliënt kan grotere veranderingen tot stand brengen: ‘zorgverlening klaar, administratie klaar’. Wel betekent de inzet van de iPad een tweetal belangrijke aandachtspunten: denk aan beveiliging en denk aan het ontwerp van de software op de iPad.” (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

TASS en PinkRoccade werken aan videotoepassingen

PinkRoccade ZorgComputercentrum krijgt award van HP

PinkRoccade Healthcare en Everest gaan samenwerken

2 REACTIES

  1. In het artikel wordt gesteld dat de ipad meer dan een hype is. Eigenlijk heeft de ipad nog steeds de status van een gadget of hype, iets wat in het artikel min of meer bevestigd wordt. Er wordt namelijk ingegaan op de mogelijkheden van de hype, de ipad in dit geval. Een logischere weg is te kijken naar de vraag en daar de mogelijkheden bij verzinnen.
    Wanneer je dit doet komen er ook andere alternatieven naar voren die dezelfde eigenschappen hebben (o.a. draadloos, touchpad) en daarbij meer kunnen bieden als een ipad. Alternatieven die al jarenlang, ook in de zorg, gebruikt worden.
    Het lijkt er mijns inziens op dat PinkRoccade mee probeert te liften op een hype. Overigens ben ik het eens met de mogelijkheden van een ipad in de zorg. Echter het gevaar is dat er bij een tooling een vraagstuk wordt bedacht..

  2. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.