Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0
#74 -

Podcast De Nulpraktijk: geleerde lessen over innovatie in de huisartsenzorg

De Nulpraktijk
De nieuwe huisartsenpraktijk in Amsterdam Zuidoost heeft de deuren geopend voor patiënten. In een nieuwe aflevering van de podcast-reeks De Nulpraktijk vertellen huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal hoe ze blijven innoveren terwijl ze hun praktijk draaiende houden en voor lastige obstakels komen te staan.

De podcastserie De Nulpraktijk volgt huisartsen Sanne Rekers en Karen Bloemendal terwijl ze hun nieuwe praktijk opzetten. Ze krijgen daarbij steun van Amsterdam UMC en stichting GAZO (Gezondheidscentra Amsterdam Zuid Oost en Diemen), die het project hebben opgezet om innovaties in de huisartsenpraktijk te onderzoeken.

Noodzaak

In de eerste twee afleveringen van de podcast vertelden Rekers en Bloemendal wat hun plannen zijn en waarom het zo hard nodig is om de huisartsenzorg te innoveren. In de derde aflevering vertellen ze hoe ze blijven zoeken naar vernieuwingen terwijl ze ondertussen hun praktijk draaiende moeten houden. Ook delen ze wat ze hebben geleerd over innoveren.

Lessen

Een belangrijke les is dat het zaak is om constant oog te houden voor dingen die beter kunnen en niet bij de pakken neerzetten bij belemmeringen. Want die zijn er zeker, blijkt uit de podcast. Een voorname belemmering – die niet alleen digitalisering maar ook samenwerking in de weg staat – is het feit dat verschillende ict-systemen niet goed met elkaar communiceren. Desondanks blijven de huisartsen optimistisch en vertellen ze wat ze al wel voor elkaar gekregen hebben.

Luister hier naar aflevering 1, De bouwplaats, en naar aflevering 2, De sleutel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.