Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Populaire hulpsite onder allochtone jongeren wint Nationale Jeugdzorgprijs

Mario Gibbels
De online hulpsite hulpmix.nl heeft de Nationale Jeugdzorgprijs 2009 gewonnen. Namens de cliëntenjury reikte Minister Rouvoet van Jeugd en Gezin vanmiddag de prijs uit.

Hulpmix.nl is met name populair bij migrantenjongeren. Die mijden bij sociale of psychische problemen meestal de reguliere hulpverlening. Ze zijn enthousiast over de hulp die ze op hulpmix.nl. De Nationale Jeugdzorgprijs wordt sinds 2005 uitgereikt, dit jaar voor het eerst aan een project van interventie via internet. Frank Schalken, directeur van e-hulp.nl en initiatiefnemer van hulpmix.nl: “Uit de onlangs gehouden evaluatie blijkt dat migrantenjongeren door hulpmix.nl heel goed geholpen worden via internet. Het is opnieuw een bevestiging dat hulpverlening via internet nieuwe doelgroepen kan bereiken.”

200.000

Op hulpmix.nl kunnen jongeren over 100 onderwerpen informatie en tips krijgen, hulp vragen aan andere jongeren, chatten en e-mailen met hulpverleners. De chat is open van maandag tot en met vrijdag van 16.00 tot 18.00 uur. In twee jaar tijd heeft de website ruim 200.000 bezoekers ontvangen en zijn er 4000 hulpvragen via chat en e-mail gesteld. Van de hulpvragers heeft 73 procent een multiculturele achtergrond. Jongeren beoordelen het contact met een rapportcijfer van gemiddeld 8,3.

Marokko.nl

De online hulp op hulpmix.nl wordt geboden door de Bureaus Jeugdzorg Overijssel, Gelderland en Zuid-Holland, GGzE en kinder- en jeugdpsychiatrische instelling de Bascule. De jongerensites marokko.nl, sangam.nl en hababam.nl hebben de site mede ontwikkeld. Financiering komt gedeeltelijk uit het VSBfonds en Stichting Kinderpostzegels Nederland. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.