Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Prijs voor koppeling depressieapp

Bert Bukman
Een toekomstige koppeling van iFeel, een app voor depressieve patiënten, aan e-health platforms in de ggz. Daarvoor ontving expertisecentrum E-mence de eerste VZVZ-Innovatieprijs.
Zvm05 Pag45 De Innovatie
Beeld: Fotolia

iFeel is een app waarmee op tijd gesignaleerd kan worden dat een patiënt met een depressie of PTSS een terugval heeft. De app meet, op basis van het gebruik van de mobiele telefoon, significante afwijkingen ten opzichte van het normale gedrag van de gebruiker. De gebruiker hoeft hiervoor zelf geen input te geven. iFeel kan vervolgens de gebruiker of iemand in zijn omgeving een signaal geven dat er mogelijk iets mis is.

De VZVZ (Vereniging van Zorgaanbieders voor Zorgcommunicatie) is verantwoordelijk voor de uitwisseling van medische gegevens via de zorginfrastructuur van het Landelijk Schakelpunt (LSP). Met de prijs wil de VZVZ ideeën over het voetlicht brengen die voor zorgaanbieders een duidelijke stap voorwaarts betekenen.

Beter begeleiden

Hobbe Jan Hiemstra, managing director E-Mence, is trots op de innovatieprijs: ‘Met dergelijke nieuwe e-health toepassingen kunnen we patiënten steeds beter begeleiden. Dat is goed voor zowel patiënt als zorgaanbieders omdat het ook een forse kostenbesparing kan betekenen. Met de steun van de VZVZ-Innovatieprijs 2017 kunnen we dit initiatief rondom iFeel daadwerkelijk verwezenlijken.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.