Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

PvdA opent deur naar marktwerking

Mark van Dorresteijn
De Kamerfractie van de PvdA is niet definitief tegen marktwerking. Dat zegt PvdA-Kamerlid Eelke van der Veen. Voormalig partijleider Wouter Bos zei in februari nog op een partijbijeenkomst in Almere dat de PvdA zich definitief tegen marktwerking in de zorg keert.
PvdA opent deur naar marktwerking

“We willen een pas op de plaats maken wat betreft marktwerking en evalueren wat het in de zorg nu heeft opgeleverd”, zegt Van der Veen. “Dat betekent dat het niet onbestaanbaar is dat er marktwerking zal plaatsvinden in de zorg, mits uit de evaluatie blijkt dat het voordelig is. We staan in principe wel sceptisch tegenover marktwerking.” Van der Veen spreekt desgevraagd dit standpunt uit. Op 3 juni, tijdens een congres voor financials in de zorg, deed Van der Veen uitspraken met dezelfde strekking. Vakblad Medisch Contact citeert als volgt: “Marktwerking zou kunnen, maar er moet nog gewerkt worden aan betrouwbaarheid, bereikbaarheid en kwaliteit. We zullen wel zien.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

PvdA definitief tegen marktwerking in de zorg

Marktwerking: is er een weg terug?

Klink maakt einde aan marktwerking

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

3 REACTIES

 1. Gelul. Marktwerking bestaat helemaal niet. Term die misbruikt wordt.
  Specialisten korten op salaris, budget in handen bestuur ziekenhuis? Hoezo vrij gevestigd?
  Dat betekent dat belastingdient dat als een verkapt loondienstverbnd gaat zien, en ziekenhuisbestuurders mogen opdraven voor de sociale lasten.
  En Klink wees nu eens een kerel ipv een flapdrol: laat de uitkomsten van de NVZ maar eens zien: de ziekenhuisbestuurders willen helemaal geen budget voor medisch specialisten!!!!!!
  En ehhhh dat onderzoek van PWC …… waaruit blijkt dat perifeer vrij gevestigd medisch specialisten tot 3 x meer patienten behandelen dan die in loondienst….. ook vergeten openbaar te maken???
  En al die 7 onafhankelijke accountants die hebben aangetoond dat het onjuist is dat er zoveel miljoenen overschreden zijn door medisch specialisten …. zullen we dat ook maar achterhouden:
  Achterbakse flapdrol.
  Wouter Bos? Zal de komende jaren wel op wachtgeld gaan teren: 150.000 euries in jaar 1 en de komende jaren daarna 110.000 zonder sollicitatieplicht, was het niet?

 2. Lees alle reacties
 3. En wij staan in principe nogal skeptisch tegenover eelke van veen. Het is inmiddels wel duidelijk dat het alleen maar gaat over controle en “voordeel” (voor de getallen op de rijksbegroting), over de beste zorg leveren aan patienten horen we deze man nooit.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.