Rampziekenhuis kruipt uit diep dal omhoog

In geen enkel Engels ziekenhuis gingen meer patiënten onnodig dood dan in Basildon University Hospital Trust. In enkele jaren slaagde het ziekenhuis erin om de kwaliteit van zorg weer op een acceptabel niveau te krijgen, maar dook wel in een tekort van 20 miljoen pond.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Rampziekenhuis kruipt uit diep dal omhoog

Het schandaal in Mid Staffordshire deed de National Health Service (NHS) in 2013 op zijn grondvesten trillen. Patiënten werd er noodzakelijke zorg, voedsel en water onthouden, waardoor patiënten soms water uit bloemvazen dronken. Het ziekenhuis viel door de mand door een opvallend hoog sterftecijfer. Er waren in de jaren 2005 tot en met 2009 mogelijk 1200 patiënten onnodig gestorven. Maar het kan nog slechter. Basildon University Hospital Trust had een nog hoger sterftecijfer. Een speciale commissie voor onderzoek naar sterfte in de NHS stelde in 2013 vast dat er mogelijk 1600 patiënten meer waren overleden dan verwacht. Het ziekenhuis in

1
40

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

1 REACTIE

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.