Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Kwaliteitskader is middel om tot goede kwaliteit van zorg te komen’

Hester Hinloopen
Luister echt naar de cliënt of diens vertegenwoordiger, biedt medewerkers vertrouwen en ondersteuning en nodig kritische ogen van buiten uit om mee te kijken. Een greep uit de leerpunten die het onderzoek ‘Spiegelbeeld kwaliteitskader gehandicaptenzorg 2018: reflectie vanuit meerdere perspectieven’, van januari 2020 opleverde. Daarnaast moet het kwaliteitskader niet als doel op zich worden gezien, maar als een middel om tot goede kwaliteit van zorg en ondersteuning te komen. Dat stellen onderzoekers Wilma van der Scheer en Annemiek Stoopendaal van het Erasmus Centrum voor Zorgbestuur.
Vragenlijst
De inventarisatie brengt in kaart welke kennisvragen er leven bij zorgmedewerkers in de gehandicapten-en ouderenzorg.

De bedoeling van het onderzoek was

Premium

Wilt u dit rapport lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Zet altijd het resultaat voor de cliënt centraal. Dit is het doel en het kwaliteitskader en het kwaliteitssysteem een middel, zoals gezegd. Dat de cliënten en hun naasten nog weinig gehoord worden, laat eens te meer zien dat er nog een lange weg te gaan is in het Anders verantwoorden voor goede zorg. Juist ook de cliënten maken kwaliteit van zorg. Luister naar hun verhalen, wensen en behoeften om tot goede kwaliteit van zorg te komen. Voor hén. Onze ervaring is: haal verhalen op en voer een open dialoog uitgaande van waarden, perspectieven, regels en dilemma’s.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.