Overheid wil meer mensen met beperking in het ov

Het openbaar vervoer moet toegankelijker worden voor mensen met een beperking en het doelgroepenvervoer moet betrouwbaarder worden. De twee moeten ook beter op elkaar aansluiten. De overheid gaat hier samen met vervoersbedrijven aan werken, zo is te lezen in de vernieuwingsagenda Iedereen Onderweg die de ministers De Jonge (Volksgezondheid) en Van Veldhoven (Infrastructuur) naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.
Minister de Jonge vindt dat er voldoende maatwerkregelingen mogelijk zijn binnen de gehandicaptenzorg. Foto: Africa Studio/stock.adobe.com

Momenteel maakt 44 procent van de mensen met een verstandelijke beperking en 54 procent van de mensen met een lichamelijke beperking wel eens gebruik van het openbaar vervoer. 58 procent van de mensen met een verstandelijke beperking en 23 procent van de mensen met een ernstige lichamelijke beperking maakt gebruik van het speciale doelgroepenvervoer. Deze percentages moeten omhoog, vindt het kabinet, dat hiermee ook wil voldoen aan Europese richtlijnen voor een toegankelijke samenleving die in 2016 van kracht werden.

Obstakels

In het rapport Iedereen Onderweg staan nog geen nieuwe streefcijfers. Die moeten in de loop van dit jaar bekend worden.

0
118

Wilt u onbeperkt toegang tot de Zorgvisie Rapporten?

De Zorgvisie rapporten zijn exclusief voor onze Zorgvisie Compleet abonnees. Wilt u ook alle rapporten kunnen lezen? Meld u aan voor een Zorgvisie Compleet abonnement.

Heeft u al een Zorgvisie Compleet abonnement? Log dan hier in

Rapport informatie

Rapport naam:
Iedereen onderweg. Vernieuwingsagenda openbaar vervoer en doelgroepenvervoer
Sector:
Gehandicaptenzorg
Soort:
Onderzoek / Wetenschap

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.