Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Patiënten zeer positief over zelfstandige klinieken

Patiënten beoordelen zelfstandige klinieken voor het vijfde jaar op een rij erg hoog. Dat blijkt uit een analyse van de Patiëntenfederatie. Van de specialismen wordt oogheelkunde het laagst beoordeeld. De patiënten geven die zorg echter alsnog een 8,5.
RAPPORT

De zelfstandige klinieken werden gemiddeld

Premium

Wilt u dit rapport lezen?

Onze rapportendatabank is alleen beschikbaar voor Zorgvisie compleet-abonnees. Met een Zorgvisie compact (online) of een proefabonnement is de databank niet beschikbaar. Bij uw compleet abonnement krijgt u:


  • Toegang tot alle artikelen
  • Elke maand een Zorgvisie of Zorgvisie tech magazine
  • Toegang tot de 100+ rapporten uit de rapportendatabank

Al abonnee? Log dan in

Rapport informatie

Rapport naam:
Resultaten analyse Zelfstandige Klinieken Nederland 2020
Sector:
Overig
Soort:
Zorginhoudelijk
Afkomst:
Patiëntenfederatie Nederland
Aantal pagina’s :
25
Verschijningsdatum:
21 mei 2020
Samenvatting:

De 52.388 waarderingen van Zelfstandige Klinieken Nederland zijn nader geanalyseerd. Ze zijn beoordeeld op onder andere het (voorlopige) effect van de behandeling, de mate van informatie die men heeft geregen, de mate waarin de zorgverleners luisteren, de manier waarop men is behandeld door medewerkers, de deskundigheid van zorgverleners, de mate waarin voor- en nadelen van behandeling of operatie verteld zijn en de samenwerking tussen zorgverleners.

Positieve beoordeling

Patiënten waarderen organisaties die zijn beoordeeld met een 8 of hoger vanwege de vriendelijke en goede behandeling en ze stellen het op prijs dat ze snel geholpen werden. Ook wordt gewaardeerd dat zorgverleners de tijd nemen voor de patiënt en dat de uitleg helder en duidelijk is. Daarnaast vindt men zorgverleners deskundig.

Negatieve beoordeling

Punten die bij minder positief gewaardeerde organisaties naar voren komen zijn de lange wachttijden, het feit dat patiënten vaak met vragen blijven zitten omdat ze onvoldoende informatie krijgen en omdat er onvoldoende tijd en aandacht voor hen is. Ze blijven vaak met klachten zitten en krijgen geen of onvoldoende reactie op die klachten. Ook wordt frequent gesproken over pijn na de behandeling en lang daarna.

2 REACTIES

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.