Home Zoek

Rapporten

Geef een zoekterm op ( 209 resultaten )

Verfijn zoekresultaten
financiering zorgvastgoed, verpleeghuis

Flinke dip in beleggingsvolume zorgvastgoed door corona

Het bedrag aan beleggingen in Nederlands zorgvastgoed is in de eerste helft van 2020 met een derde afgenomen vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Dat komt door de coronacrisis. De vraag naar nieuwe zorglocaties blijft nog steeds even groot, waardoor de verwachtingen zijn dat de beleggingsmarkt na september weer aan zal trekken, zo blijkt uit het halfjaarlijkse zorgvastgoedrapport van vastgoedadviseur CBRE.
Verpleging en verzorging

Zes strategieën voor borging van innovaties in de palliatieve zorg

Het blijft vaak een uitdaging om innovaties in de palliatieve zorg in stand te houden. Daarom is het van het grootste belang om het managementteam vanaf het begin bij implementatieprojecten te betrekken, stellen onderzoekers van het Nivel.
Gehandicaptenzorg
IC Radboudumc schrapt honderd kwaliteitsindicatoren

‘Zorg voor meer samenspraak over coronamaatregelen in de ghz’

Mensen met een beperking en hun naasten vinden dat zij nog steeds veel te weinig worden betrokken bij het maken van afspraken rond coronamaatregelen. Dat blijkt uit een onderzoek van KansPlus en de LFB in samenwerking met Ieder(in). 

Patiënten zeer positief over zelfstandige klinieken

Patiënten beoordelen zelfstandige klinieken voor het vijfde jaar op een rij erg hoog. Dat blijkt uit een analyse van de Patiëntenfederatie. Van de specialismen wordt oogheelkunde het laagst beoordeeld. De patiënten geven die zorg echter alsnog een 8,5. 
Kwaliteit
IC Radboudumc schrapt honderd kwaliteitsindicatoren

‘Derde van chronisch zieken zag behandeling uitgesteld, afgezegd of aangepast’

Ruim een derde mensen met een chronische ziekte in Nederland kreeg te maken met uitgestelde of afgezegde behandelafspraken als gevolg van de coronacrisis. Deze groep had aanzienlijk meer bezorgde gevoelens en rapporteerde vaker een verslechterde gezondheid. Dat blijkt uit onderzoek van het Nivel.
Kwaliteit

‘Meer tijd voor patiënt vermindert barrières in communicatie’

Tijd is een belangrijke factor om barrières voor goede communicatie met mensen met beperkte gezondheidsvaardigheden weg te nemen, blijkt uit onderzoek van het Nivel. Daarnaast kunnen bewustwording en scholing over gezondheidsvaardigheden de communicatie met deze groep kunnen verbeteren.
Gehandicaptenzorg

KPMG: ‘Dagbesteding moet anders ingericht kunnen worden’

Door het coronavirus is de vorm van dagbesteding in de gehandicaptenzorg gedwongen veranderd. Waar de activiteiten eerst altijd buiten de deur plaatsvonden, gebeurt dit nu in de meeste gevallen in aangepaste vorm thuis. Uit onderzoek van KPMG is gebleken dat deze nieuwe, aangepaste vorm voor een aantal cliënten beter werkt. Het zou voor meer rust en minder prikkelbaarheid zorgen.
Verpleging en verzorging
Gemeenten mantelzorgers respijtzorg

SCP: ‘Houd rekening met mantelzorgers bij tweede coronagolf’

Bij een mogelijke tweede coronagolf dient er rekening te worden gehouden met mantelzorgers, zo luidt het advies van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).Wanneer bijvoorbeeld de dagbesteding of thuiszorg wordt stopgezet, neemt de kans op overbelasting van mantelzorgers toe.
Verpleging en verzorging

Kwetsbare ouderen eenzaam door coronamaatregelen

Veel kwetsbare ouderen leden en lijden nog steeds onder het gebrek aan contact als gevolg van de coronamaatregelen. Sommige ouderen zijn digitaal handiger geworden, maar dat kan fysiek en persoonlijk contact niet vervangen. Dit blijkt uit een kwalitatief onderzoek van het Ben Sajet Centrum.
Ziekenhuiszorg

KPMG: Grote stappen te zetten in zorg na coronapiek

KPMG beschrijft welke lessen er geleerd zijn in de coronacrisis. De zorg kan verder innoveren en beter georganiseerd worden, concluderen de auteurs.

Verfijn de zoekresultaten