Home Zoek

Rapporten

Geef een zoekterm op ( 73 resultaten )

Verfijn zoekresultaten

Topadvocaten Mededinging: nummers 1 en 2 van hetzelfde kantoor

Winnaar topadvocaten categorie
Eén stem meer dan zijn partner bij Maverick advocaten kreeg Diederik Schrijvershof als specialist in Mededingingszaken. Bij de jaarlijkse verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg kiezen advocaten ook wie in een bepaald rechtsgebied uitblinkt.

Mezzo: ‘Mantelzorg heeft wél een prijskaartje’

Mantelzorg kost geld
Een op de vijf mantelzorgers heeft moeite om de kosten van het mantelzorgen op te brengen. Dat blijkt uit een landelijk onderzoek van Mijnkwaliteitvanleven.nl onder ruim drieduizend mantelzorgers.

De beste advocaten in de categorie Regulatory

Winnaar topadvocaten categorie
Advocaten in de gezondheidszorg noemen Joris Rijken van AKD het vaakst als dé specialist in de categorie Regulatory. Bij de jaarlijkse verkiezing Topadvocaten Gezondheidszorg kiezen zij ook wie in een bepaald rechtsgebied uitblinkt.

Sociaal netwerk van hulpbehoevenden moet worden versterkt’

Ruim 20 procent van de mensen denkt bij problemen geen hulp te kunnen krijgen van het eigen netwerk. Dat blijkt uit de rapportage sociaal domein 2017 van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP).

Topadvocaten in de categorie Privacy en beroepsgeheim

Winnaar topadvocaten categorie
Vandaag maken we bekend wie de top aanvoert in de categorie Privacy en beroepsgeheim van de verkiezing Topadvocaten gezondheidszorg. Hester de Vries van bureau Kennedy Van der Laan kreeg de meeste stemmen. Bij de jaarlijkse verkiezing stemmen advocaten niet alleen wie ze overall de beste vinden, maar ook wie uitblinkt in een bepaald rechtsgebied.

Topadvocaten in de categorie Medisch tuchtrecht bekend

Winnaar topadvocaten categorie
Bij de verkiezing Topadvocaten gezondheidszorg die Zorgvisie jaarlijks organiseert, stemmen advocaten ook wie ze de beste vinden in een van de negen categorieën. Vandaag maken we bekend wie de top aanvoert in de categorie Medisch tuchtrecht: Mieke de Die van kantoor Velink & De Die.

Vilans: ‘Integrale samenwerking vereist afwijken van regels’

jeugdzorg, wmo,
Snellere begeleiding, minder doorverwijzen en korte lijnen. De samenwerking tussen professionals uit diverse domeinen heeft diverse voordelen. Maar hoe zorg je voor een goede aansluiting tussen het medisch en sociaal domein? Vilans onderzoekt die vraag in ‘de Spil in de wijk’.

Besparen van miljoenen: Hoe moeten gemeenten integrale aanpak realiseren?

Elke euro die een gemeente investeert in de begeleiding van mensen met een licht verstandelijke beperking tijdens hun detentie, levert ruim drie euro op. Hierdoor worden miljoenen euro’s bespaard per jaar, blijkt uit de businesscase van het VGN. De businesscase biedt aanbevelingen voor gemeenten om de integrale aanpak te realiseren.

Toekomstbestendig gezondheidssysteem: Het RIVM doet aanbevelingen

Om het zorgsysteem toekomstbestendig te maken, zijn er in Nederland diverse regionale samenwerkingsinitiatieven ontstaan. Zo benoemde het ministerie van VWS in 2013 negen regio’s tot ‘proeftuinen’. Op basis van de ontwikkelingen die de proeftuinen hebben doorgemaakt, zijn er door het RIVM aanbevelingen voor de toekomst opgesteld.

Verbeterprogramma Palliatieve Zorg leidt nog steeds tot vooruitgang

Geruime tijd na afronding van het Verbeterprogramma Palliatieve Zorg van ZonMw is de meerwaarde van het project nog steeds merkbaar. Patiënten krijgen vaker de benodigde zorg en zorgverleners werken beter samen, blijkt uit onderzoek van Nivel.

Verfijn de zoekresultaten