Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rechtszaak apothekers tegen Achmea

Apothekers willen compensatie voor het verlies dat ze geleden hebben door een nieuw vergoedingssysteem van zorgverzekeraar Achmea. Daarom spannen 19 Amsterdamse apothekers woensdag een kort geding aan tegen de zorgverzekeraar. De advocaat van de apothekers heeft een bericht uit de Volkskrant hierover maandag bevestigd.
Rechtszaak apothekers tegen Achmea

 

‘Achmea maakt misbruik van haar positie door de apothekers een wurgcontract aan te bieden waar ze geen nee tegen kunnen zeggen. De enige optie die de apothekers hebben, is tekenen of niet tekenen. De apothekers betalen zelf vaak meer aan de medicijnen die ze inkopen dan ze vergoed krijgen’, aldus advocaat Hans van der Perk.

Compensatie

De zorgverzekeraar kwam in 2012 met een regeling die 1 jaar zou gelden, omdat het een overgang zou betreffen van het oude naar het nieuwe vergoedingensysteem. ‘Maar nu blijkt dat het oude systeem helemaal niet afgeschaft wordt’, aldus Van der Perk. Daarom vinden de apothekers dat Achmea onterecht de regeling ook voor 2013 heeft laten doorlopen. Daarom willen ze gecompenseerd worden voor het verlies dat ze door het overgangssysteem geleden hebben. (ANP)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.