Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Reinaerde wil Dennendal behouden

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, wijkverpleging en ouderenzorg.
Gehandicaptenzorgaanbieder Reinaerde wil dat de 170 gehandicapten op de locatie Dennendal daar kunnen blijven wonen. De organisatie voert hierover gesprekken met de gemeente Zeist, de provincie Utrecht en het Utrechts Landschap.
Reinaerde wil Dennendal behouden
Foto: ANP Olaf Kraak

Vroeger woonden op het instellingsterrein Dennendal in Den Dolder, gemeente Zeist, zo’n 350 gehandicapten. Nu nog maar 170. Gehandicapten die goed midden in de maatschappij op hun plek zijn, zijn in voorgaande jaren verhuisd. Voor de overige bewoners moet Dennendal behouden blijven als een passende plaats voor zorg en ondersteuning aan mensen die een beschutte omgeving nodig hebben. Dat vindt Ella van Lingen, voorzitter raad van bestuur van Reinaerde.

Dennendal behouden

Om dat mogelijk te maken, moet het bestemmingsplan worden gewijzigd. Van Lingen is optimistisch over de gesprekken hierover. ‘We zijn bijzonder blij dat we met onze partners spreken over het voorzetten van de zorg op Dennendal. Wij willen dat mensen met een beperking kunnen blijven wonen en werken op Dennendal. We vinden het belangrijk dat cliënten, familie en medewerkers weten wat het standpunt van ons is. Met de gemeente Zeist, de provincie en het Utrechts Landschap zijn we in goed overleg.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.