Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Renovatie WZA start met nieuw dialysecentrum

Betty van Wijngaarden
Betty van Wijngaarden is ruim 20 jaar werkzaam als zelfstandig journalist en tekstschrijver, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Zij is tevens actief als zzp-coach.
Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) is gestart met de eerste fase van haar renovatie. De raming van het totale renovatiebudget ligt op 27 miljoen, al gaat het WZA hier flexibel mee om. Het ziekenhuis wil namelijk de ruimte behouden om in te kunnen spelen op actuele ontwikkelingen.
jeugdzorg aanbesteding jeugd-ggz
Foto: AdobeStock

Het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) geeft aan dat ze zich niet wil vastpinnen op het eerder vastgestelde renovatiebudget van 27 miljoen euro. Dat geeft het ziekenhuis namelijk de flexibiliteit om te kunnen inspelen op actuele ontwikkelingen in de zorg, zoals het plan van het WZA tot meer samenwerking met andere ziekenhuizen in de regio.

Dialysecentrum

De eerste fase is inmiddels gestart en betreft een nieuw dialysecentrum. De oude dialyseafdeling ligt nu nog op de tweede etage. Het nieuwe dialysecentrum krijgt een eigen ingang aan de noordkant van het ziekenhuis en opent naar verwachting na de zomer haar deuren.

OK’s en afdelingen

Het vervolgtraject begint volgend jaar met de verbouwing van het operatiecomplex. Hierbij worden de zes OK´s gefaseerd gerenoveerd zodat ze blijven voldoen aan de wettelijke eisen. Een belangrijk onderdeel hierbij is de renovatie van de luchtbehandelingsinstallatie.

Naar verwachting blijven de intensive care, de spoedeisende hulp en verloskunde behouden en worden ook deze afdelingen aan de moderne eisen aangepast.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.