Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Roessingh lanceert website speciaal voor jeugd

Mark van Dorresteijn
Revalidatiecentrum Roessingh heeft deze week de website ‘Roessingh Kids’ gelanceerd. Op de website krijgen kinderen en jongeren die bij Roessingh behandeld (gaan) worden, zicht op wat revalideren inhoudt.
Roessingh lanceert website speciaal voor jeugd

Op de homepage van de website kunnen kinderen en jongeren hun leeftijd kiezen. Doordat er onderscheid gemaakt wordt in leeftijd, sluiten de verschillende versies van de website goed aan op behoefte van de kinderen. Er is vooraf geïnventariseerd wat de verschillende leeftijdsgroepen belangrijk vinden. Dit is gebruikt als basis voor de teksten, het beeldmateriaal en de vormgeving van de website. Bij de jonge kinderen zijn de teksten bijvoorbeeld kort en wordt er veel gebruik gemaakt van beeldmateriaal, bij de oudste leeftijdsgroep is het ontwerp rustiger en hebben de teksten wat meer diepgang. In totaal zijn er drie verschillende versies van de website.

Uitleg

Er wordt op de website uitgelegd wat revalidatie is, door wie kinderen behandeld kunnen worden, er wordt in een fotoboek getoond hoe Roessingh er van binnen uitziet en er zijn ondersteunende filmpjes en stripjes over revalideren. Voor de kleinsten zijn er leuke kleurplaten die gedownload kunnen worden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.