Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Rotterdams ziekenhuis strikt verzekeraar uit VS

Medisch Centrum Rijnmond Zuid heeft een contract afgesloten met de Amerikaanse zorgverzekeraar HTH World Wide. Hiermee verwacht het ziekenhuis zorg te gaan bieden aan Amerikaanse werknemers in Nederland.

In een sterk concurrerende omgeving als Rotterdam is het voor een ziekenhuis belangrijk om

veel patiënten aan zich te binden, vindt Paul Smits, algemeen directeur MCRZ. Door het volume te vergroten met ook het behandelen van buitenlandse patiënten, hoopt het MCRZ financieel gezond te blijven en meer ruimte te krijgen om in kwaliteit te investeren. Smits:

“We kunnen meteen beginnen. Ik verwacht niet dat het nu ineens patiënten gaat regenen, want expats zijn doorgaans gezonde mensen. Ik zie het meer als statement van ‘wij doen mee in de wereld’. Hét bewijs dat je een goed product hebt, is als patiënten uit het buitenland zich hier bij jou laten behandelen.”

Internationale zorgverzekeringen

HTH Worldwide is een van de marktleiders in internationale zorgverzekeringen. Het bedrijf biedt individuele en collectieve verzekeringen over de hele wereld. Smits verzekert dat het behandelen van buitenlandse patiënten niet ten koste gaat van patiënten in Nederland. Smits: “Als wij wachtlijsten zouden hebben, zou ik er niet aan beginnen. Maar de wachtlijsten zijn al jarenlang constant. Vraag en aanbod zijn dus met elkaar in evenwicht. We hebben dus eigenlijk geen wachtlijsten, je praat over een werkvoorraad.”

Verborgen capaciteit

Volgens de Rotterdamse ziekenhuisdirecteur is er sprake van verborgen capaciteit in Nederlandse ziekenhuizen. Smits: “Het gemiddelde ziekenhuis draait van ’s ochtends acht tot ’s middags vier uur. Waarom zouden we de rest van de tijd niet gebruiken? Waarom zouden we dure stenen onbenut laten staan?” Het MCRZ is niet van plan het bij Amerikaanse expats te laten. Smits gaat het vizier ook richten op Engeland. “Als je in Londen woont, ben je zo in Rotterdam. Wij willen behandelingen aanbieden waarvoor in Engeland wachtlijsten bestaan en zo patiënten van daar hier naartoe lokken.” (Zorgvisie – Carina van Aartsen )

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.